Ιουνίου 20, 2011

Nivea μακιγιάζ, στοπ....καταργούμαστε, στοπ...ό,τι προλάβατε, στοπ...

Δεν ξέρω ποια "μοίρα κακή κι αντίδικη, τυραννισμένη μοίρα" (για να θυμηθούμε τον Χορτάτση) με κατατρέχει στον τομέα beauty shopping, αλλά αρκεί το βλέμμα μου και το πορτοφόλι μου να σταθεί λίγο παραπάνω σε ένα προΐόν για να καταργηθεί εντός ολίγου! Μιλάμε για άκρως εκνευριστική τάση, η οποία τα τελευταία χρόνια με την λαίλαπα του limited edition έχει καταστεί πραγματικός θεσμός.

Τελευταίο θύμα η ελληνική διανομή των καλλυντικών Nivea στον τομέα μακιγιάζ. Οι κρέμες, που δεν με πολυσυναρπάζουν, εκεί, στυλοβάτης. Το μακιγιάζ, που ήταν μούρλια για την (πολύ χαμηλή) τιμή του, μας αφήνει χρόνους...καθώς φαίνεται μια και πρόσφατη επίσκεψη στον Χόντο με βρήκε να κοιτάω την εν λόγω μάρκα σε καλάθια οκαζιόν με 5 ευρώ (σίγουρο σημάδι διακοπής της συνεργασίας).


Το πρώτο βήμα είχε γίνει κάποια χρόνια πριν (δεν θα ήταν και 8-9?) με τα καταπληκτικά blusher stick (είχα ένα σε χρώμα βατόμουρο, 03 cassis ήταν η απόχρωση), τα οποία όποιος τα έβλεπε νόμιζε ότι είχα μόλις γυρίσει από 3-4 γύρους χαλαρό jogging στας εξοχάς -δηλαδή το επιθυμητό αποτέλεσμα ενός blusher που σέβεται τον εαυτό του! Τέρμα εδώ και αρκετές σεζόν κι αν τα είδατε έκτοτε, γράψτε μου.

Το δεύτερο βήμα παίζεται με την limited edition σειρά της σχεδιάστριας Chantal Thomass (ναι, αυτήν με τα πολύ ναζιάρικα εσώρουχα) κανά δυο σεζόν πριν. Εδώ θα μου πείς οι άνθρωποι το είχαν πεί από νωρίς, "είναι περιορισμένης έκδοσης, μανδάμ"! Ναι, να συμφωνήσω κι ας πρόσεχα να την ανακάλυπτα όταν αφθονούσε. Αλλά βρε αδερφέ, τόσο όμορφα και σταθερά χρωματάκια χάθηκε να τα κοπιάρετε και για την μόνιμη σειρά σε προσεχές λανσάρισμα; Το 27 Blue Desire σε σκιά ματιών ήταν στην ουσία το ωραιότερο teal που έχω δεί (μεσαίο βεραμάν ίσως το λέγαμε εμείς στην ημεδαπήν, ίσως και ανοιχτό πετρόλ) με πολύ όμορφο, φίνο ιριδισμό, ούτε πολύ χρυσαφί, ούτε πολύ ασημί, με αποτέλεσμα να ταιριάζει και σε ψυχρές και σε θερμότερες επιδερμίδες. Και κρατούσε και πολύ καλά χωρίς ούτε primer ούτε τίποτα. Πάει και πάμε γι'άλλα.

Τρίτο και φαρμακερό, το πολύ, μα πολύ ελαφρύ και τέλειο για ελληνικό καλοκαίρι Teint De-light foundation πού υπήρξε αληθινό delight. Απαλό, με λείο άπλωμα, απόλυτα φυσικό σαν tinted moisturizer, με σύνθεση με νερό και πτητικές σιλικόνες που άφηναν μεταξένιο άγγιγμα και σούπερ ανάλαφρη αίσθηση. Πάπαλα. Πρέπει τώρα να ψάχνω τα online stores και να πληρώνω πανάκριβα μεταφορικά μέσω Δερμιγκλάδων για -φθηνά κατά βάσιν- καλλυντικά...

Μιλάμε έχω τρομερά νεύρα με τους εν Ελλάδι διανομείς της Beiersdorf AG στην οποία ανήκει η Nivea!!!

photo καμπάνιας C.Thomass/Nivea Bouls de Mode & adpublica.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά! Μπορείς να μου πεις που βρήσκεις τώρα μακιγιαζ nivea? Ότι είχα αγοράσει τελείωσε και τώρα ψάχνω να βρω για να αγοράσω από το εξωτερικό, αλλα δεν μπορώ να βρω κάτι.
Σε ευχαριστώ!

Perfumeshrine είπε...

Με καθυστέρηση τουλάχιστον όση και αυτή του ελληνικού δικαστικού συστήματος (και λίγα λέω) σας απαντώ και συγγνώμη.
Οτι βρήκα το βρήκα στα καλάθια με τα "υπόλοιπα" του Χόντου και στο Ebay. To τελευταίο είναι συχνά η έσχατη λύση, μιας και πωλούν και τα στοκατζίδικα εκεί και ιδιώτες που μετάνιωσαν για τις αγορές τους.
Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ χρησιμοποιούσα το foundation Nivea Skin Like. Τέλειο! Αλλά όπως είπατε, τέλος το μακιγιάζ Nivea από την Ελλάδα. Γιατί;;;;