Μαΐου 18, 2011

Shiseido Sun Protection Compact Foundation SPF34 PA+++

Δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο πραγματικά δύσκολο είναι να συμφιλιώσει κανείς την κατάλληλη, αποτελεσματική αντιηλιακή προστασία με την ευχάριστη κοσμητικά υφή. Τα είπαμε και σε άλλο ποστ...
Σήμερα έχω την χαρά να γράφω για ένα προιόν που το έπαιρνα παλιότερα και το άφησα για ανεξήγητους λόγους από την ατέρμονη αναζήτηση που πιάνει εμάς τις γυναίκες καταναλώτριες για το "κάτι ακόμα καλύτερo" και το ξανα-αγόρασα πάλι φέτος. Πρόκειται για την στεγνή πούδρα-κόμπακτ της Shiseido, επισήμως Sun Protection Compact Foundation SPF34 PA+++.
Τελικά για τη δουλειά της, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κι ας χάλασα αρκετά ευρουλάκια στο μεταξύ δοκιμάζοντας από δω κι από κει...

Γιατί; Απλό και μετρήστε λόγους:

1. Παρέχει πραγματικά σοβαρή προστασία από τον ήλιο: Ο δείκτης UVB είναι 34 (πολύ ικανοποιητικός και για καθημερινή έκθεση στην πόλη και για θάλασσα). Ο δείκτης UVA απεικονίζεται ως πολύ υψηλός (τρία σταυρουδάκια -δηλαδή η ανώτατη διαβάθμιση- δίπλα στην ένδειξη PA)

2. Δεν προκαλεί αλλεργίες ή ερεθισμούς. Το γεγονός ότι ελαφρώς "ασπρίζει" αν το παρακάνουμε με την ποσότητα, σημαίνει ότι περιέχεικαι φυσικά αντιηλιακά φίλτρα, δηλαδή μεταλλικά στοιχεία. Αυτά σας πληροφορώ ότι ηρεμούν φυσικά το δέρμα (άλλωστε περιέχονται στην κρέμα συγκαύματος των μωρών...σκεφτείτε το λίγο!)

3. Βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις και όχι one size fits all. Δυστυχώς στην Ελλάδα για κάποιον λόγο που μόνο οι ιθύνοντες, οι οποίοι αποφάσισαν ότι το πρότυπό μας είναι το Baywatch, γνωρίζουν, οι αποχρώσεις δεν είναι όλες διαθέσιμες, αλλά το παραβλέπω. Άλλωστε δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα στέλνουν προΐόντα στην Ελλάδα πια. Εγώ δοκίμασα φέτος το SP40 που είναι μια μέση κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερη πορτοκαλίλα και χωρίς εφέ σοβατεπί (σημειωτέον το δέρμα μου είναι μάλλον ανοιχτό, με μπεζ/ουδέτερο τόνο, με ροδαλότητα στα μάγουλα την οποία την καλύπτει ικανοποιητικά).

4. Στρώνει καλά και με το σφουγγαράκι του (κάπως πηχτό, για όσες θέλουν κάλυψη, τεχνικές όμως υπάρχουν) και με το πινέλο (πιο ανάλαφρο, αλλά προσοχή στις πτυχές της μύτης ή τυχόν ρυτίδες, γιατί είναι σχετικά "ελαστικό" προΐόν και μπορεί να μαζευτεί τοπικά ~χρησιμοποιήστε λίγο primer από κάτω)

5. Είναι αδιάβροχο! Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Τέλος στο λιώσιμο από τον ιδρώτα. Βέβαια, εντάξει, άμα το πιάνετε συνέχεια θα μεταφερθεί τόπους-τόπους. Αντέχει πάντως καλά σε φυσιολογική χρήση και χρειάζεται καλό καθαρισμό το βράδυ (κατά προτίμηση με κάποιο γαλάκτωμα ή αφρό καθαρισμού που περιέχει έλαιο για να διαλύσει τα φίλτρα)

6. Υπάρχει η δυνατότητα ανταλλακτικού για να μην αγοράζεις ξανά και ξανά την θήκη. Οικονομικό! Νεότερες πληροφορίες -Ανταλλακτικά γιόκ! Δες εδώ.

Εγώ αγόρασα το δικό μου από το Χόντο με 26 ευρώ όταν έκανα την προσφορά του 25% (που την κάνουν κάθε μήνα πλέον, όπως δείχνει). Εσείς;

1 σχόλιο:

Maria Georgiou είπε...

αγαπάμε shiseido δείτε κι αυτό. το έχετε δοκιμάσει;