Απριλίου 30, 2012

Zara White Jasmine

Δεν υπάρχει πιο ηλίθια άποψη από την επικρατούσα (έως πρότινος) ότι μόνο το ακριβό είναι καλό κι άξιο να επαινεθεί. Ήρθε η κρίση (κρισάρα και συνεπώς κρησάρα) να διαχωρίσει την ήρα από το στάχυ στην πιό απτή τους μορφή και να δώσει αξίες πέραν των φτιασιδωμένων.

Που θέλω να καταλήξω....

Όλες ψωνίζουμε το κάτι τις από το Zara, θες γιατί βολεύει που ανανεώνει το εμπόρευμα κάθε 15μερο και δεν βαριόμαστε, θες γιατί είναι οικονομικό αλλά στυλάτο για τα λεφτά του (άλλωστε έκανε όνομα ότι βγάζει  high fashion inspired σχέδια πριν καν τα επώνυμα φτάσουν στα μαγαζιά), θες γιατί είναι παντού...τέλος πάντων είναι μια ωραία απόδραση, ακόμα και για τους αμφισβητίες του στυλ "όλα κατανάλωση βρε παιδί μου, που βαδίζουμε τέλος πάντων".
Αλλά ως εκεί.  Τα αρώματά του συνήθως δεν κάνουν μεγάλη καριέρα, πέραν των teenagers, προφανώς γιατί είμαστε κολλημένοι ότι μόνο ο Dior και η Chanel φτιάχνουν καλά πράγματα (μεταξύ μας, οι τελευταίες τους κυκλοφορίες είναι πολύ μούφες, budget σαμπουάν για ακριβοπληρωμένο "άρωμα"...)

Σε απονενοημένη έρευνα για ανοιξιάτικα φλατ παπούτσια της κάθε μέρας σε τιμή που δεν θα  χρειαζόταν να υποθηκεύσω το εξοχικό έπεσα πάνω στο White Jasmine. Το άρωμα είναι μια υπέροχη απάτη καθώς δεν μυρίζει ιδιαίτερα γιασεμί (ούτε καν γενικότερα "λευκά λουλούδια" 'οπως λέγονται στην αργκό της βιομηχανίας). Είναι όμως ένα υπέροχο σαπουνέ, musky, "καθαρό" άρωμα με λίγο από το "αστραφτερό" σαν φρεσκοσιδερωμένο ρούχο που έχουν κάποια κλασσικά αρώματα (White Linen, Chanel No.22). Μέσα σε 3 μέρες όχι λιγότερα από 5 κοπλιμέντα, το ένα από τον σύντροφο! Jackpot σαν να λέμε.
Για τα 8 ευρώ το μπουκαλάκι των 30ml (άψογο για την τσάντα!) και κάτω από 10 ευρώ το μπουκάλι των 50ml (!) και με την πολύ ελκυστική, "ακριβή" και chic συσκευασία  του αποτελεί εξαίρετο value for money και ένα ευπρόσωπο δωράκι. Μόνο να μην το αποσύρουν πολύ γρήγορα, όπως συμβαίνει συνήθως.

6 σχόλια:

Daydreamer είπε...

Δεν τα έχω μυρίσει, αλλά η συσκευασία τους είναι πολύ όμορφη! Θα κάνω την βόλτα μου να τα δω! :)

Perfumeshrine είπε...

Δεν αξίζουν όλα, αλλά μερικά είναι αρκετά αξιόλογα (δες και το Black και το σκέτο White). Σίγουρα παραπάνω από την τιμή που πωλούνται. ;-)

Leinti nti είπε...

πολύ καλή πρόταση. ανήκω σε αυτούς που έχουν να πατήσουν ζαρα αρκετό καιρό και αν μπούν σνομπάρουν τα αρώματα ως τριτοκλασάτα. ευχάριστη έκπληξη..

Perfumeshrine είπε...

Αυτό το συγκεκριμένο μόνο τριτοκλασάτο δεν είναι. Είναι πολύ χαριτωμένο, πραγματικά. (Αν και δεν είναι όλα το ίδιο χαριτωμένα, ασφαλώς!!)

Zoe Nikoleta Chatzi είπε...

κραταει ομως ή ειναι της ωρας?

Perfumeshrine είπε...

Συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση - κρατάει ικανοποιητικά (4-5 ώρες με μέση προς χαμηλή ένταση). Θεωρώ ότι το μοναδικό δοκιμασμένο τρικ για να κρατούν τα πάντα χωρίς να βάζουμε τόνους πάνω μας είναι να ψεκάζουμε ελαφρά τα ρούχα μας (το συγκεκριμένο δεν λεκιάζει ευτυχώς).