Δεκεμβρίου 28, 2010
Chanel: Η ομορφιά της πέρλας για την άνοιξη
Το εαρινό μακιγιάζ της Chanel εμπνέεται από τα μαργαριτάρια και τις απαλές τους αντανακλάσεις. Κι εδώ κάνει τόσο κρύο ακόμα....
Δεκεμβρίου 24, 2010
Δεκεμβρίου 10, 2010
Ο Γαλάζιος ήταν η αδυναμία της μάνας του
"Ήταν κάποτε μια χήρα με τρεις γιους, που τα ονόματά τους ήταν Μαύρος, Καφέ και Γαλάζιος. Ο Μαύρος ήταν ο μεγαλύτερος: ευέξαπτος κι επιθετικός. Ο Καφέ ήταν ο μεσαίος: δειλός κι αργόστροφος. Αλλά ο Γαλάζιος ήταν η αδυναμία της μάνας του. Κι ήταν δολοφόνος".
(Το γαλανομάτικο αγόρι/Blue-eyed boy, Harris Joanne, Εκδότης: Ψυχογιός)
Giorgio Armani - Acqua di Giò (1997).
Model: Larry Scott
Music: "Textuell" from Oval
Δεκεμβρίου 01, 2010
Contouring....Πώς γίνεται;
To look της πασαρέλας και των φωτογραφήσεων με τα ζυγωματικά που καρφώνουν μπιφτέκια! Είναι τελικά ευκολότερο απ'οτι νομίζαμε, χάρις στην φοβερή Sam του www.pixiwoo.com.
Ένα παιχνίδι φωτοσκιάσεων...
Estee Lauder Doublewear light foundation
MAC Brule e/s
MAC Taupe blush
Max Factor 2000 Calorie mascara
MAC Pale Yellow pencil
MAC Norwegian wood highlight
Benefit Throb blush
Estee Lauder Simply Pink lipgloss
MAC Studiofix powder foundation
Labels:
μακιγιαζ
Νοεμβρίου 19, 2010
Laura Mercier Body Souffle
Almond Coconut Milk, Crème Brulee & Crème de Pistache. Σου'ρχεται να τα φας!
Στο Attica και τα Beautyworks.
Labels:
περιποιηση σωματος,
Laura Mercier
Νοεμβρίου 18, 2010
Guerlain & Sophie Marceau
Ένα τέτοιο προκλητικά σουφρωμένο με νάζι μουτράκι να σε αφήνει στα κρύα του...λουτρού (και της Champs Elysees), ε...σου μένει εντυπωμένο στην μνήμη. Το γεγονός ότι η μουσική υπόκρουση είναι το Glory Box των Portishead αφήνει όλους τους πιθανούς συνειρμούς της φαντασίας ελεύθερους προς άγραν προσωπικής τέρψης.
Διαφήμιση για το άρωμα του Guerlain, Champs Elysees.
Οκτωβρίου 18, 2010
Shiseido Perfect Rouge lipstick & Smoothing Lip Pencil shades
Shiseido Perfect Rouge Lipstick
• BE208 Baby – Gentle, warm beige
• BE109 Spiced Cream – Subtle, creamy beige
• BE310 Dune – Deep, sandy beige
• BR702 Almond Pink – Natural, light pinky brown
• OR418 Day Lily – Fresh bright orange
• PK303 Pink Mesa – Medium brownish pink
• PK307 Tourmaline – Clear, soft grey pink
• PK417 Bubblegum – Bright warm pink
• PK419 Ariel – Fresh cool pink
• RD304 Sweet Pea – Fresh, soft red
• RD305 Salon – Chic, cool red
• RD613 Mystery – Intense, reddish chocolate
• RD514 Dragon – Dramatic blood red
• RD415 Valentine – Bright blue red
• RD516 Cerise – Vivid cherry red
• RS701 Serenity – Delicate, slightly grayish rose
• RS306 Titian – Soft, grayish rose
• RS711 Venetian Rose – Deep, grey rose
• RS320 Fuchsia – Brilliant blue pink
• RS612 Gilded Wine – Rich burgundy
Shiseido Smoothing Lip Pencil
• BE701 Hazel – Natural, pinky beige
• BR706 Rosewood – Deep beige brown
• BR607 Coffee Bean – Rich dark brown
• PK304 Sakura – Clear cool pink
• RD702 Anemone – Soft, grayish pink
• RD305 Siren – Vivid, exciting red
• RS303 Mauve – Blushing rose
via makeupbag.net
Οκτωβρίου 01, 2010
Σεπτεμβρίου 09, 2010
Μακιγιαριστείτε όπως η Clara Bow!
Η Clara Bow ήταν το αυθεντικό It girl στα 1920's και η διαδικασία μακιγιάζ της (και των υπολοίπων ηθοποιών της εποχής) ήταν σχεδόν πρωτόγονη, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μια μακιγιέζ γνωστή για την άψογη τεχνική της μας καθοδηγεί βήμα βήμα για όλα τα πάρτυ τσάρλεστον που ενδεχομένως λαχτάρησε η καρδιά μας.
¨
Προιόντα που χρησιμοποιήθηκαν
Bobbi Brown Foundation stick or MAC full coverage foundation
Dark Brown Creme eyeshadow
Soap
MAC Dark Soul Pigment
Make up forever Flash Palette www.makeup-provisions.com
MAC Current Lip Pencil
¨
Προιόντα που χρησιμοποιήθηκαν
Bobbi Brown Foundation stick or MAC full coverage foundation
Dark Brown Creme eyeshadow
Soap
MAC Dark Soul Pigment
Make up forever Flash Palette www.makeup-provisions.com
MAC Current Lip Pencil
Labels:
μακιγιαζ,
clara bow,
old hollywood
Σεπτεμβρίου 01, 2010
Bleu de Chanel
Η νέα διαφήμιση για το καινούργιο αντρικό άρωμα της Chanel είναι σκηνοθετημένη από τον Martin Scorcese. Επίσης είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα από το ίδιο το άρωμα, το οποίο ακουμπά σε γνωστά κλισέ για άντρες που φοβούνται να διαφέρουν...μυρωδιά από ξύλα με λίγο γλυκύριζα και musk.
Αγαπητή Chanel, τι συμβαίνει, γιατί τόση παραίτηση από τα συνήθως εικονοκλαστικά δεδομένα σας;
Ιουλίου 12, 2010
Μύθοι και Αλήθειες για την Ηλιοθεραπεία
Το γνωστό "πονεμένο" θέμα της ηλιοθεραπείας...ναι, ναι, το ξέρω, ο όρος "θεραπεία" είναι πλέον παλαιΐκός και η ~έστω και υπόνοια~ ότι θεωρεί κανείς τον ήλιο "καλό πράγμα" (θεραπεία??!!) αποτελεί σχεδόν ύβρη και άγος. Επειδή λοιπόν τα περιοδικά έχουν βαλθεί να μας τρελλάνουν (από την μία απαγορεύουν τον ήλιο δια ροπάλου και από την άλλη διαφημίζουν τα πάντα με λυγερά μαυρισμένα κορμιά στις διπλανές σελίδες, αφού μας πουλήσουν και μια ντουζίνα αντηλιακά γιά κάθε εκατοστό εκτεθειμένης και μη σαρκός), τα "Φρου Φρου κι Αρώματα" ακούραστα μελέτησαν επισταμένως και θέτουν το θέμα επί τάπητος. Ακολουθείστε μας σε μερικά βασικά σημεία.
1.Ο ήλιος βλάπτει, καίει, καταστρέφει το δέρμα!
Περίπου αλήθεια. Το γεγονός είναι ότι, αν τα έκανε όλα αυτά με τους ρυθμούς που μας λένε, το ανθρώπινο είδος θα είχε ήδη εκλείψει! Η τρύπα του όζοντος (παρεπιπτόντως πάνω από την Αυστραλία) πράγματι αφήνει περισσότερη ακτινοβολία να εισέρχεται στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αλλά εντάξει, μην τρελλαθούμε κι όλας. Μια μίνιμουμ καθημερινή έκθεση από το σπίτι στο αυτοκίνητο και πάλι πίσω μας αφήνει με ρυτίδες μετά από τριάντα χρόνια, όχι με καρκίνο του δέρματος. Εκτός άν έχουμε οικογενειακό ιστορικό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα άλλης στήλης. Και φυσικά, δεν υπάρχει "ασφαλές μαύρισμα". Κάθε είδους μαύρισμα είναι ένδειξη "ζημιάς" του δέρματος που υφίσταται στην προσπάθειά του να αμυνθεί από την ηλιακή επίθεση. Απλώς συνήθως κολακεύει...
2.Τα αντιηλιακά προστατεύουν 100%. Όσο ψηλότερος δείκτης τόσο καλύτερα!
Λάθος. Κανένα αντιηλιακό καμμίας εταιρείας δεν προστατεύει πλήρως γιατί δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα, αλλά και γιατί η λογική χρήση πάντα αφήνει "τρύπες" λόγω εφίδρωσης, πιασίματος με τα χέρια κλπ. (Δεν ενοούμε να πασαλειφτούμε παντού με το μυστρί σε στρώματα που θυμίζουν πιότερο μούμια παρά άνθρωπο, δεν αποτελεί αυτό "λογική χρήση"!). Δεν υπάρχουν "καλές" και "κακές" επώνυμες εταιρείες (δεν ομιλώ για προΐόντα αμφιβόλου προέλευσης που πουλιούνται στο δρόμο). Όλες από τα ίδια εργαστήρια παίρνουν γραμμή και τις ίδιες περίπου έρευνες ακολοθούν.
Επίσης ο πάαααααρα πολύ υψηλός δείκτης δεν προστατεύει με γραμμική πρόοδο. Δηλαδή ο δείκτης 50 δεν είναι πέντε φορές ισχυρότερος του 10. Στις ψηλές κλίμακες, η διαφορά 10 μονάδων στον δείκτη SPF (Sun Protection Factor) είναι μόλις 2% υψηλότερη από τον αμέσως προηγούμενο. Όμως η επιφόρτιση με πολύ περισσότερα χημικά φίλτρα (περισσότερα γι'αυτό παρακάτω) είναι τελικά πιό βλαπτική για τον οργανισμό από το μηδαμινό όφελος του παραπάνω 2% προστασίας (Αυτό δεν το λέει κανείς, γιατί και είναι ακριβότερα τα πιό "υψηλά" αντιηλιακά άρα και συμφερότερα για τις βιομηχανίες, και γιατί ψυλλιάζεται ο καταναλωτής άπαξ κι αρχίσεις και λες για χημικά κλπ). Επομένως ένα SPF30 κι έξω από την πόρτα! Στην παραλία ωστόσο και κάτω από τον ελληνικό ήλιο και λίγο ψηλότερος βαθμός για το πρόσωπο & τις ευαίσθητες ζώνες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, εντάξει, δεν είναι υπερβολή. Κάλλιο γαΐδουρόδενε παρά...
3.Τα "φυσικά" ή μεταλλικά φίλτρα είναι καλύτερα από τα χημικά.
Περίπου αλήθεια, προσοχή! Τα αντιηλιακά φίλτρα λειτουργούν με δύο τρόπους. Είτε χρησιμοποιούν μεταλλικά στοιχεία (διοξείδιο του τιτανίου/titanium dioxide και οξείδιο του ψευδαργύρου/zinc oxide) που είναι φυσικά, ορυκτά στοιχεία που λειτουργούν διαθλώντας τις ακτίνες του ήλιου σαν μικροί καθρέφτες, είτε χρησιμοποιούν χημικά φίλτρα φτιαγμένα στο εργαστήριο (octocrylene, avobenzone, octyl methoxycinnamate κλπ) που λειτουργούν απορροφώντας την ακτινοβολία και αδρανοποιώντας την πάνω στο δέρμα ώστε να μην κάνει κακό.
Εκ πρώτης όψεως, τα πρώτα κρίνονται σαφώς καλύτερα. Από πλευρά αποφυγής ερεθισμών του δέρματος αναμφισβήτητα και είναι (Για να το αποδείξω σας εφιστώ την προσοχή ότι η κρέμα συγκάματος για τα βρέφη λειτουργεί επουλωτικά-προστατευτικά κατά βάσιν με το οξείδιο του ψευδαργύρου που περιέχει). Όμως, ενώ είναι εκ φύσεως καλά ανεκτά και φωτοσταθερά (δηλαδή δεν "σπάζουν" από την ηλιακή ακτινοβολία) δεν καλύπτουν πάντα όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων ενάντια στην ακτινοβολία UVA, που δεν είναι και αμελητέα ~κι ας μην αναφέρεται πάντα δείκτης γι'αυτήν στην συσκευασία (για περισσότερα, δες παρακάτω).
Γιά να το εξηγήσουμε, να πούμε ότι η ακτινοβολία UVB καίει (burning) ενώ η UVA γηράσκει και φθείρει (aging). Επομένως, έχω ανθεκτικό δέρμα και με ενδιαφέρει πρωτίστως να καθυστερήσω το λίφτινγκ? Επιλέγω χημικά φίλτρα με ψηλό δείκτη. Έχω ευαίσθητο δέρμα με τάση ερεθισμών και κοκκινίλων και με ενδιαφέρει να μην καώ? Επιλέγω φυσικά φίλτρα.
Τα φυσικά φίλτρα δυστυχώς αφήνουν και μια "ασπρίλα" συνήθως, αφού είναι βασικά μια άσπρη σκόνη σαν κιμωλία μέσα σε μια βάση ελαίου. Κάποιες εταιρείες το παλεύουν να τα κάνουν πιό κοσμητικά αποδεκτά, αλλά προσοχή, καμμιά φορά το πετυχαίνουν ανακατεύοντας τα με χημικά φίλτρα (Οπότε η σύνθεση δεν είναι πλέον 100% φυσικών φίλτρων! Διαβάζετε πάντα τις αναλυτικές ετικέτες, όχι μόνο την πρόσοψη.)
4.Ο δείκτης πάνω στη συσκευασία μετρά την προστασία απέναντι σ'ολο το φάσμα της ακτινοβολίας του ήλιου.
Λάθος τραγικό. Σιγά να μην ήταν έτσι! Καλά θα'ταν, αλλά προς διάψευση φρούδων ελπίδων τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
Ο δείκτης SPF μετρά την προστασία απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB και είναι υποχρεωτικός σε όλες τις συσκευασίες αντιηλιακών δια νόμου. Αν δεν αναγράφεται σημαίνει ότι το προΐόν ΔΕΝ προστατεύει (όρα "λαδια μαυρίσματος" και λοιπά παραπλανητικά).
Η προστασία από την ακτινοβολία UVA μετριέται με την κλίμακα PPD (persistent pigmentation darkening), η οποία επίσης έχει αρίθμηση (και όσο υψηλότερη τόσο καλύτερα προφανώς). Πού είναι η παγίδα? Ότι πολύ απλά ο συχνά υψηλός δείκτης SPF δεν συνοδεύεται από εξίσου υψηλό PPD! Και οι δερματολόγοι συνιστούν ο τελευταίος να είναι άνω του 12 μίνιμουμ για top αποτελεσματική προστασία (πολλά αντιηλιακά έχουν περίπου 8, αν και κατά τ'αλλα δείχνουν πολύ "ισχυρά"). Η Ευρωπαΐκή Κοινοτική οδηγία συμβουλεύει η αναλογία μεταξύ των δύο δεικτών να είναι τουλάχιστον μικρότερη ή ίση του 2.5 (SPF προς PPD).
Επιπλέον ο ήλιος εκπέμπει και υπέρυθρη ακτινοβολία και φαίνεται πως και αυτή επηρρεάζει το δέρμα (η θερμαντική της δράση επηρρεάζει ιδιαίτερα όσους πάσχουν από ροδόχρου νόσο), αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν αξιόπιστο σύστημα προστασίας και μέτρησης. Οπότε και πάλι, παν μέτρον άριστον!
5.Το αντιηλιακό σκεύασμα αλλοιώνεται με το πέρας του χρόνου.
Σωστό. Όχι μόνο από καλοκαίρι σε καλοκαίρι (για μιά φορά η βιομηχανία δεν προσπαθεί να σας κάνει να ξοδέψετε κι άλλα από τα ωραία σας λεφτάκια, λένε αλήθεια), αλλά και μέσα στην ίδια την σεζόν, κάνοντας τον δείκτη και την προστασία του λιγότερο αποτελεσματικό. Όσο και αν όλα τα καλλυντικά περιέχουν συντηρητικά για τον σκοπό αυτό, σκεφτείτε μια στιγμή πώς φερόμαστε στα αντιηλιακά. Τα κουβαλάμε στην τσάντα της θάλασσας, κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ όπου "ψήνονται¨στην ζέστη, μετά τα παρατάμε κάτω από τον καυτό ήλιο της παραλίας, τα αφήνουμε καμμιά φορά όχι αεροστεγώς κλεισμένα.... Ε, πόσο να αντέξουν κι αυτά τα άμοιρα? Ούτε από τσιμέντο να ήταν! Άσε που αν άντεχαν, θα έπρεπε να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το τι θα περιείχαν. Φορμαλδεΰδη ίσως? (αστειεύομαι).
Επιπλέον αν σας περισσεύει αντιηλιάκό κάθε καλοκαίρι, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε αρκετό (συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο)! Η σωστή δοσολογία είναι περίπου 1/4 κουταλιάς της σούπας για το πρόσωπο και περίπου 30ml για όλο το σώμα (ένα τίγκα σφηνάκι). Αν σκεφτούμε ότι ένα κοινό μπουκάλι συνήθως περιέχει περίπου 125-150ml, καταλαβαίνουμε ότι αρκεί περίπου μόνο για 4-5 μπάνια!!
6.Πρέπει να φοράμε αντιηλιακό παντού και πάντα όλο το χρόνο. Η ηλιακή ακτινοβολία περνά μέσα από τα τζάμια, τα σύννεφα, το νερό κλπ.
Εν μέρει σωστό. Γιατί ναι, η ηλιακή ακτινοβολία περνά πράγματι μέσα από τα τζάμια, τα σύννεφα, το νερό κλπ. αλλά να σταθούμε να σκεφτούμε για μιά στιγμή ότι ίσως υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Χάρις σ'αυτόν συντίθεται στο δέρμα το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D στον οργανισμό μας, μια βιταμίνη που τελευταίως αποκαλύπτεται ότι είναι κατά πολύ σημαντικότερη για την υγεία και την προστασία της απ'ότι φανταζόμασταν. Τόσο σημαντική που το ανθρώπινο γονιδίωμα μεταβλήθηκε μετά την παγετώδη περίοδο για χάρη της, κάνοντας τους ανθρώπους που ζούν σε πολύ βορειότερα γεωγραφικά μήκη να έχουν ανοιχτότερο δέρμα ακριβώς για να εισέρχεται περισσότερος ήλιος και να μπορούν να συνθέτουν την βιταμίνη της ζωής! Ένα τέταρτο της ώρας ηλιοφάνεια σε μικρή περιοχή του σώματος (πχ. τα χέρια και το λαιμό) δυό-τρεις φορές την εβδομάδα αρκεί. Αν τα σκεπάζουμε όλα με αντιηλικά και ρούχα όλο το χρόνο, κάνουμε ζημιά αντί καλό. Βέβαια να πούμε ότι στην Ελλάδα, αυτό είναι σχεδόν πάντα εφικτό και εύκολο, και έτσι κι αλλιώς όσο και να "κρύβει" κανείς όλο και κάτι ξεφεύγει, οπότε αυτό μάλλον απασχολεί τους πιο Βόρειους. Σωστό, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε.
Όλα με ρέγουλα λοιπόν! Και μακριά από τις υστερίες των περιοδικών και των "ενημερωτικών" εκπομπών. Κατά περίεργο τρόπο η υστερία πάντα κάτι "πουλάει". Ενίοτε το μέσο που την σπέρνει...
Διάβασμα για τους μελετηρούς:
The Skin Cancer Foundation
Radiation Protectants
Article on approved and yet unapproved sunscreen agents
Wiki on sunscreen
1.Ο ήλιος βλάπτει, καίει, καταστρέφει το δέρμα!
Περίπου αλήθεια. Το γεγονός είναι ότι, αν τα έκανε όλα αυτά με τους ρυθμούς που μας λένε, το ανθρώπινο είδος θα είχε ήδη εκλείψει! Η τρύπα του όζοντος (παρεπιπτόντως πάνω από την Αυστραλία) πράγματι αφήνει περισσότερη ακτινοβολία να εισέρχεται στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αλλά εντάξει, μην τρελλαθούμε κι όλας. Μια μίνιμουμ καθημερινή έκθεση από το σπίτι στο αυτοκίνητο και πάλι πίσω μας αφήνει με ρυτίδες μετά από τριάντα χρόνια, όχι με καρκίνο του δέρματος. Εκτός άν έχουμε οικογενειακό ιστορικό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα άλλης στήλης. Και φυσικά, δεν υπάρχει "ασφαλές μαύρισμα". Κάθε είδους μαύρισμα είναι ένδειξη "ζημιάς" του δέρματος που υφίσταται στην προσπάθειά του να αμυνθεί από την ηλιακή επίθεση. Απλώς συνήθως κολακεύει...
2.Τα αντιηλιακά προστατεύουν 100%. Όσο ψηλότερος δείκτης τόσο καλύτερα!
Λάθος. Κανένα αντιηλιακό καμμίας εταιρείας δεν προστατεύει πλήρως γιατί δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα, αλλά και γιατί η λογική χρήση πάντα αφήνει "τρύπες" λόγω εφίδρωσης, πιασίματος με τα χέρια κλπ. (Δεν ενοούμε να πασαλειφτούμε παντού με το μυστρί σε στρώματα που θυμίζουν πιότερο μούμια παρά άνθρωπο, δεν αποτελεί αυτό "λογική χρήση"!). Δεν υπάρχουν "καλές" και "κακές" επώνυμες εταιρείες (δεν ομιλώ για προΐόντα αμφιβόλου προέλευσης που πουλιούνται στο δρόμο). Όλες από τα ίδια εργαστήρια παίρνουν γραμμή και τις ίδιες περίπου έρευνες ακολοθούν.
Επίσης ο πάαααααρα πολύ υψηλός δείκτης δεν προστατεύει με γραμμική πρόοδο. Δηλαδή ο δείκτης 50 δεν είναι πέντε φορές ισχυρότερος του 10. Στις ψηλές κλίμακες, η διαφορά 10 μονάδων στον δείκτη SPF (Sun Protection Factor) είναι μόλις 2% υψηλότερη από τον αμέσως προηγούμενο. Όμως η επιφόρτιση με πολύ περισσότερα χημικά φίλτρα (περισσότερα γι'αυτό παρακάτω) είναι τελικά πιό βλαπτική για τον οργανισμό από το μηδαμινό όφελος του παραπάνω 2% προστασίας (Αυτό δεν το λέει κανείς, γιατί και είναι ακριβότερα τα πιό "υψηλά" αντιηλιακά άρα και συμφερότερα για τις βιομηχανίες, και γιατί ψυλλιάζεται ο καταναλωτής άπαξ κι αρχίσεις και λες για χημικά κλπ). Επομένως ένα SPF30 κι έξω από την πόρτα! Στην παραλία ωστόσο και κάτω από τον ελληνικό ήλιο και λίγο ψηλότερος βαθμός για το πρόσωπο & τις ευαίσθητες ζώνες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, εντάξει, δεν είναι υπερβολή. Κάλλιο γαΐδουρόδενε παρά...
3.Τα "φυσικά" ή μεταλλικά φίλτρα είναι καλύτερα από τα χημικά.
Περίπου αλήθεια, προσοχή! Τα αντιηλιακά φίλτρα λειτουργούν με δύο τρόπους. Είτε χρησιμοποιούν μεταλλικά στοιχεία (διοξείδιο του τιτανίου/titanium dioxide και οξείδιο του ψευδαργύρου/zinc oxide) που είναι φυσικά, ορυκτά στοιχεία που λειτουργούν διαθλώντας τις ακτίνες του ήλιου σαν μικροί καθρέφτες, είτε χρησιμοποιούν χημικά φίλτρα φτιαγμένα στο εργαστήριο (octocrylene, avobenzone, octyl methoxycinnamate κλπ) που λειτουργούν απορροφώντας την ακτινοβολία και αδρανοποιώντας την πάνω στο δέρμα ώστε να μην κάνει κακό.
Εκ πρώτης όψεως, τα πρώτα κρίνονται σαφώς καλύτερα. Από πλευρά αποφυγής ερεθισμών του δέρματος αναμφισβήτητα και είναι (Για να το αποδείξω σας εφιστώ την προσοχή ότι η κρέμα συγκάματος για τα βρέφη λειτουργεί επουλωτικά-προστατευτικά κατά βάσιν με το οξείδιο του ψευδαργύρου που περιέχει). Όμως, ενώ είναι εκ φύσεως καλά ανεκτά και φωτοσταθερά (δηλαδή δεν "σπάζουν" από την ηλιακή ακτινοβολία) δεν καλύπτουν πάντα όλες τις ανάγκες όλων των ανθρώπων ενάντια στην ακτινοβολία UVA, που δεν είναι και αμελητέα ~κι ας μην αναφέρεται πάντα δείκτης γι'αυτήν στην συσκευασία (για περισσότερα, δες παρακάτω).
Γιά να το εξηγήσουμε, να πούμε ότι η ακτινοβολία UVB καίει (burning) ενώ η UVA γηράσκει και φθείρει (aging). Επομένως, έχω ανθεκτικό δέρμα και με ενδιαφέρει πρωτίστως να καθυστερήσω το λίφτινγκ? Επιλέγω χημικά φίλτρα με ψηλό δείκτη. Έχω ευαίσθητο δέρμα με τάση ερεθισμών και κοκκινίλων και με ενδιαφέρει να μην καώ? Επιλέγω φυσικά φίλτρα.
Τα φυσικά φίλτρα δυστυχώς αφήνουν και μια "ασπρίλα" συνήθως, αφού είναι βασικά μια άσπρη σκόνη σαν κιμωλία μέσα σε μια βάση ελαίου. Κάποιες εταιρείες το παλεύουν να τα κάνουν πιό κοσμητικά αποδεκτά, αλλά προσοχή, καμμιά φορά το πετυχαίνουν ανακατεύοντας τα με χημικά φίλτρα (Οπότε η σύνθεση δεν είναι πλέον 100% φυσικών φίλτρων! Διαβάζετε πάντα τις αναλυτικές ετικέτες, όχι μόνο την πρόσοψη.)
4.Ο δείκτης πάνω στη συσκευασία μετρά την προστασία απέναντι σ'ολο το φάσμα της ακτινοβολίας του ήλιου.
Λάθος τραγικό. Σιγά να μην ήταν έτσι! Καλά θα'ταν, αλλά προς διάψευση φρούδων ελπίδων τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
Ο δείκτης SPF μετρά την προστασία απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB και είναι υποχρεωτικός σε όλες τις συσκευασίες αντιηλιακών δια νόμου. Αν δεν αναγράφεται σημαίνει ότι το προΐόν ΔΕΝ προστατεύει (όρα "λαδια μαυρίσματος" και λοιπά παραπλανητικά).
Η προστασία από την ακτινοβολία UVA μετριέται με την κλίμακα PPD (persistent pigmentation darkening), η οποία επίσης έχει αρίθμηση (και όσο υψηλότερη τόσο καλύτερα προφανώς). Πού είναι η παγίδα? Ότι πολύ απλά ο συχνά υψηλός δείκτης SPF δεν συνοδεύεται από εξίσου υψηλό PPD! Και οι δερματολόγοι συνιστούν ο τελευταίος να είναι άνω του 12 μίνιμουμ για top αποτελεσματική προστασία (πολλά αντιηλιακά έχουν περίπου 8, αν και κατά τ'αλλα δείχνουν πολύ "ισχυρά"). Η Ευρωπαΐκή Κοινοτική οδηγία συμβουλεύει η αναλογία μεταξύ των δύο δεικτών να είναι τουλάχιστον μικρότερη ή ίση του 2.5 (SPF προς PPD).
Επιπλέον ο ήλιος εκπέμπει και υπέρυθρη ακτινοβολία και φαίνεται πως και αυτή επηρρεάζει το δέρμα (η θερμαντική της δράση επηρρεάζει ιδιαίτερα όσους πάσχουν από ροδόχρου νόσο), αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν αξιόπιστο σύστημα προστασίας και μέτρησης. Οπότε και πάλι, παν μέτρον άριστον!
5.Το αντιηλιακό σκεύασμα αλλοιώνεται με το πέρας του χρόνου.
Σωστό. Όχι μόνο από καλοκαίρι σε καλοκαίρι (για μιά φορά η βιομηχανία δεν προσπαθεί να σας κάνει να ξοδέψετε κι άλλα από τα ωραία σας λεφτάκια, λένε αλήθεια), αλλά και μέσα στην ίδια την σεζόν, κάνοντας τον δείκτη και την προστασία του λιγότερο αποτελεσματικό. Όσο και αν όλα τα καλλυντικά περιέχουν συντηρητικά για τον σκοπό αυτό, σκεφτείτε μια στιγμή πώς φερόμαστε στα αντιηλιακά. Τα κουβαλάμε στην τσάντα της θάλασσας, κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ όπου "ψήνονται¨στην ζέστη, μετά τα παρατάμε κάτω από τον καυτό ήλιο της παραλίας, τα αφήνουμε καμμιά φορά όχι αεροστεγώς κλεισμένα.... Ε, πόσο να αντέξουν κι αυτά τα άμοιρα? Ούτε από τσιμέντο να ήταν! Άσε που αν άντεχαν, θα έπρεπε να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το τι θα περιείχαν. Φορμαλδεΰδη ίσως? (αστειεύομαι).
Επιπλέον αν σας περισσεύει αντιηλιάκό κάθε καλοκαίρι, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε αρκετό (συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο)! Η σωστή δοσολογία είναι περίπου 1/4 κουταλιάς της σούπας για το πρόσωπο και περίπου 30ml για όλο το σώμα (ένα τίγκα σφηνάκι). Αν σκεφτούμε ότι ένα κοινό μπουκάλι συνήθως περιέχει περίπου 125-150ml, καταλαβαίνουμε ότι αρκεί περίπου μόνο για 4-5 μπάνια!!
6.Πρέπει να φοράμε αντιηλιακό παντού και πάντα όλο το χρόνο. Η ηλιακή ακτινοβολία περνά μέσα από τα τζάμια, τα σύννεφα, το νερό κλπ.
Εν μέρει σωστό. Γιατί ναι, η ηλιακή ακτινοβολία περνά πράγματι μέσα από τα τζάμια, τα σύννεφα, το νερό κλπ. αλλά να σταθούμε να σκεφτούμε για μιά στιγμή ότι ίσως υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Χάρις σ'αυτόν συντίθεται στο δέρμα το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D στον οργανισμό μας, μια βιταμίνη που τελευταίως αποκαλύπτεται ότι είναι κατά πολύ σημαντικότερη για την υγεία και την προστασία της απ'ότι φανταζόμασταν. Τόσο σημαντική που το ανθρώπινο γονιδίωμα μεταβλήθηκε μετά την παγετώδη περίοδο για χάρη της, κάνοντας τους ανθρώπους που ζούν σε πολύ βορειότερα γεωγραφικά μήκη να έχουν ανοιχτότερο δέρμα ακριβώς για να εισέρχεται περισσότερος ήλιος και να μπορούν να συνθέτουν την βιταμίνη της ζωής! Ένα τέταρτο της ώρας ηλιοφάνεια σε μικρή περιοχή του σώματος (πχ. τα χέρια και το λαιμό) δυό-τρεις φορές την εβδομάδα αρκεί. Αν τα σκεπάζουμε όλα με αντιηλικά και ρούχα όλο το χρόνο, κάνουμε ζημιά αντί καλό. Βέβαια να πούμε ότι στην Ελλάδα, αυτό είναι σχεδόν πάντα εφικτό και εύκολο, και έτσι κι αλλιώς όσο και να "κρύβει" κανείς όλο και κάτι ξεφεύγει, οπότε αυτό μάλλον απασχολεί τους πιο Βόρειους. Σωστό, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε.
Όλα με ρέγουλα λοιπόν! Και μακριά από τις υστερίες των περιοδικών και των "ενημερωτικών" εκπομπών. Κατά περίεργο τρόπο η υστερία πάντα κάτι "πουλάει". Ενίοτε το μέσο που την σπέρνει...
Διάβασμα για τους μελετηρούς:
The Skin Cancer Foundation
Radiation Protectants
Article on approved and yet unapproved sunscreen agents
Wiki on sunscreen
Labels:
δερμα,
Ηλιοθεραπεια,
μυθοι
Ιουλίου 02, 2010
Christina Aguilera ή πως να μην υπερβάλλετε στις εμφανίσεις σας
....αλλιώς αν τολμήσετε να εμφανιστείτε χωρίς τα υποστηρικτικά τρίκ μπορεί και να σας περάσουν για άλλον άνθρωπο! Το φοβερό είναι ότι η Christina Aguilera είναι εκ του φυσικού της όμορφη κοπέλα! (και παρεπιπτόντως καταμελάχροινη)
Photo: Faded Youth Blog, cupcakestastenice.com
Labels:
Christina Aguilera
Ιουνίου 28, 2010
Μα είναι αυτό punk?
Η ανατρεπτική γαλλική εταιρία "για λίγους" Etat Libre D'Orange παρουσιάζει αυτό το φθινόπωρο το Le Parfum Sex Pistols. "Το άρωμα της αναρχίας". Κι εμείς αναρωτιόμαστε, έχει άραγε νόημα ένα άρωμα βασισμένο και βαπτισμένο στα ~στην κυριολεξία~ ξερατά για τα οποία οι οπαδοί και οι δημιουργοί του πάνκ μουσικού κινήματος έγιναν διάσημοι; Το λένε μάρκετινγκ και είναι καλά...Άλλωστε και το πάνκ στο μάρκετινγκ βασίστηκε.
Οι αρωματοποιοί ορκίζονται στα κόκαλα του μακαρίτη Sid Vicious ότι δεν πρόκειται για το μείγμα μπύρας και εμετού που χαρακτήριζε τις συναυλίες του ιστορικού συγκροτήματος. Αντίθετα, ομιλούν για λεμόνι, πιπέρι, δαμάσκηνο, ηλιοτρόπιο, πατσουλί (ουπς, αυτό ξέφυγε από λάθος εποχή, αυτή των χίπηδων), αλδεύδες (συνθετικές ύλες με "τριζάτη" μυρωδιά σαπουνέ-ειρωνία?) και δέρμα (αυτό που ντύνει τα ρούχα, όχι το δικό μας). Δηλαδή όλα τα εχέγγυα για μια μυρωδιά κλασάτη, ευχάριστη, κατεστημένη! Το πλήρες αντίθετο του πάνκ!
Όμως εδώ πρόκειται για την Etat Libre D'Orange και η ιστοσελίδα προδίδει τα πάντα...οπότε όσοι περίεργοι διευρευνήστε το γερμανικό First in Fragrance κατά φθινόπωρο μεριά και παραγγείλτε δειγματάκι.
Labels:
αρωμα,
Etat Libre D'Orange,
Le Parfum Sex Pistols
Ιουνίου 12, 2010
Chanel Le Rouge Allure κραγιον
Κλιπ για το crayon χειλιών της Chanel άμεσα εμπνευσμένο από την Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία του Γκοντάρ Le Mepris.
Παρουσιάζουμε την Ευρωπαΐκή βερσιόν όπου δεν είναι "κομμένες" οι γυμνές σκηνές όπως στην Αμερικανική....παρεπιπτόντως καθόλου "βάλε κώλο να βρίσκεται" 'όπως ίσως υπέθετε κανείς σε πρώτη ανάγνωση, αφού ολόκληρος ο διάλογος στην ταινία στην συγκεκριμένη σκηνή έχει την πρωταγωνίστρια να ρωτά τον εραστή της γιά κάθε σημείο του κορμιού της, αν το αγαπά.
(Κρίμα που ο υποτιτλιστής δεν γνωρίζει γαλλικά όμως. Το σωστό είναι "Tu l'aimes ma bouche?" Δεν πειράζει, του το συγχωρούμε, έχει τουλάχιστον το σωστό, γαλλικό αισθητικό κριτήριο)
Παρουσιάζουμε την Ευρωπαΐκή βερσιόν όπου δεν είναι "κομμένες" οι γυμνές σκηνές όπως στην Αμερικανική....παρεπιπτόντως καθόλου "βάλε κώλο να βρίσκεται" 'όπως ίσως υπέθετε κανείς σε πρώτη ανάγνωση, αφού ολόκληρος ο διάλογος στην ταινία στην συγκεκριμένη σκηνή έχει την πρωταγωνίστρια να ρωτά τον εραστή της γιά κάθε σημείο του κορμιού της, αν το αγαπά.
(Κρίμα που ο υποτιτλιστής δεν γνωρίζει γαλλικά όμως. Το σωστό είναι "Tu l'aimes ma bouche?" Δεν πειράζει, του το συγχωρούμε, έχει τουλάχιστον το σωστό, γαλλικό αισθητικό κριτήριο)
Labels:
μακιγιαζ,
chanel,
le rouge allure
Ιουνίου 02, 2010
Issey Miyake A Scent Eau de Parfum Florale
Ο Issey Miyake παρουσιάζει το A Scent Eau de Parfum Florale, μια παραλλαγή προς το πιό λουλουδάτο του πρότερου "πράσινου" A Scent (Eau de Toilette) που παρουσίασε πέρσι. Τι γίνεται όμως...κάπου η συνταγή χωλαίνει. Η υπερβολική δόση "οινοπνεύματος" στην αρχή (αυτή η "νότα" των συνθετικών που δίνουν το εφέ ξύλου-μόσχου) σε συνδυασμό με μια πολυφορεμένη γλυκύτητα και την κλισέ ευωδιά παιωνία-τριαντάφυλλο δημιουργούν ένα αδιάφορο εφέ. Κρίμα, η ροζ πλεξιγλάς "φέτα" υαλότουβλου (προέκταση του πρότερου κόνσεπτ) είναι αισθητικά ό,τι πιο μοντέρνο.
Το A Scent Eau de Parfum Florale του Issey Miyake περιλαμβάνει νότες από γιασεμί, υάκινθο, γάλβανο, υλάγκ υλάγκ, τριαντάφυλλο, παιωνία, πατσουλί, άμβρα, και βρύα
40ml και 80ml
Το A Scent Eau de Parfum Florale του Issey Miyake περιλαμβάνει νότες από γιασεμί, υάκινθο, γάλβανο, υλάγκ υλάγκ, τριαντάφυλλο, παιωνία, πατσουλί, άμβρα, και βρύα
40ml και 80ml
Labels:
αρωμα,
A Scent Eau de Parfum Florale,
Issey Miyake
Μαΐου 20, 2010
Retro Athens ή η γοητεία της κομψότητας
Μπορώ να σας το ομολογήσω? Λατρεύω τον Αθηναίο σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια και το ατελιέ του με αυτήν την αύρα ρετρό καθωσπρεπισμού πως όμως δεν αρνείται και την πολυχρηστικότητα της σύγχρονης εποχής στο σχεδιασμό και το πατρόν.
Pics rennee.instablogs.com, cityofathens.com, greeceshopingguide.com
Labels:
βασιλης ζουλιας,
μοδα
Μαΐου 10, 2010
Rihanna ή η σημασία των αξεσουάρ
Η Rihanna μας επιδεικνύει περίτρανα πώς ένα ζευγάρι έντονα πορτοκαλί γόβες κάνουν την διαφορά. Για φανταστείτε το σύνολο με μπλε γοβάκια...πιό μανταμέ, λιγότερο fashion plate.
Labels:
μοδα,
accesories,
rihanna
Απριλίου 29, 2010
Solarium ή υγεία?
Τι και αν οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τι και αν η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος έχουν προτείνει την πλήρη απαγόρευση του, το solarium και οι stars που το έκαναν μόδα διαρκείας έχουν την δική τους λογική. Μια λογική του παραλόγου φυσικά, μιας και δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το ότι αν το ερώτημα είναι "το κάνω ή δεν το κάνω, ιδού η απορία" η μόνη απάντηση με το χέρι στην καρδιά είναι "δεν το κάνω". Επειδή οι κίνδυνοι για την αύξηση μελανωμάτων και επιθετικού καρκίνου στο δέρμα και στα μάτια είναι πολλοί, επειδή πολλά μηχανήματα σε πολλά κέντρα δεν είναι εγκεκριμένα, επειδή πάνω στην τούρλα του Σαββάτου συχνά η άγνοια σπρώχνει το κοινό να ζητά να μπεί για "ψήσιμο" παραπάνω κι από την μέγιστη συνιστώμενη συχνότητα..και ποιός επιχειρηματίας θα το αρνηθεί σε καιρούς χαλεπούς?
Θα έχετε επίσης ακούσει τον ισχυρισμό ότι το τεχνητό μαύρισμα προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο. Εν μέρει σωστή, αλλά ουχί καθ'ολοκληρίαν. Εν μέρει, γιατί η φυσική ασπίδα που διαθέτει το δέρμα όταν έχει προηγουμένως εκτεθεί σε τεχνητή ακτινοβολία δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα παρείχε ένα αντηλιακό με SPF4! Τρίχες δηλαδή, αφού το συνιστώμενο είναι τουλάχιστον 15! (κι αυτό παίζεται, θα το εξετάσουμε αναλυτικά προσεχώς)
Κι ήρθε και το τελευταίο νέο από την επιστημονική κοινότητα να μας αποτελειώσει ~το σολάριουμ είναι εθιστικό! Ναι, ναι, καλά ακούσατε, όπως το Johnnie Walker και ο τζόγος, εμπίπτει στην κατηγορία των εθιστικών συνηθειών. Όσο πιό πολύ σολάριουμ κάνεις, τόσο πιό πολύ το αποζητάς...Εμ, πες το έτσι κι αναρωτιόμουν γιατί τόσος κόσμος δεν σταματούσε στο "χρύσισμα" J Lo και προχωρούσε ολοταχώς στο πλήρες γκάγκανο, πως λέμε "το σκύλο τον μαύρο, τον ταμ ταμ ταμ"....
Και θα μου πείτε, καλά κι εγώ πρέπει να βγώ σαν το γάλα στην παραλία ή σαν να με έχουν ασβεστώσει? Όχι απαραιτήτως θα σας απαντήσω. Υπάρχουν και τα ωραιότατα και ασφαλέστατα self-tan πρόΐόντα και το τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο που λειτουργούν σαν μακιγιάζ διαρκείας στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας μόνο. Λίγο πιο μπελαλίδικο ίσως, αλλά χιλιάδες φορές ασφαλέστερο. Σκεφτείτε το!
Labels:
ηλιοπροστασια,
μαυρισμα,
μυθοι
Απριλίου 21, 2010
Katie Holmes (mrs.Tom Cruise): νέο fashion είδωλο?
Η Katie Holmes έχει αλλάξει πολλές φορές look. Από τα πιό πετυχημένα μέχρι τα λιγότερο και τα πιό εκκεντρικά, και μόνο επειδή είναι νέα, λεπτή και διάσημη έχει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πανω της. Θα μας απασχολήσει ως φαίνεται και στο μέλλον.
Labels:
μοδα,
katie holmes
Απριλίου 10, 2010
Προσοχή!
Μια φορά κι έναν καιρό ήσουν νέα και λεία. Έπαιζες σε τηλεοπτική σειρά και έκανες μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα τα κορίτσια σε θαύμαζαν και τα αγόρια σε ποθούσαν.
Μετά μεγάλωσες (δεν είναι κακό) και έγινες πλισέ (ούτε αυτό είναι, αν δεν το παίζεις τζόβενο). Τώρα πια, τι το θες το κακο-απλωμένο λάινερ στο μάτι? Να τονίζει τις ζάρες?? (κλίκαρετε στην φωτογραφία για να δείτε τι εννοώ)
Κelly Rutherford, ελπίζω να ανακάμψεις γρήγορα.
Στα συν το γούνινο γιλεκάκι και το κόσμημα ("Alhabra" Van Cleef & Arpels)
Ένα μάθημα για όλες τις γυναίκες!
Labels:
μακιγιαζ
Απριλίου 07, 2010
Athens Fashion Week 2010
Η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων και η ATHENS FASHION PRODUCTIONS (εταιρεία παραγωγής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας) διοργανώσαν το FASHION WEEK ATHENS για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2009/2010, από 26 έως 29 Μαρτίου 2009, στο χώρο "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Ο Πρόεδρος της "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων δήλωσε ότι "για την "Τεχνόπολις" έχει ιδιαίτερη σημασία η διοργάνωση της Εβδομάδας Μόδας, καθώς φιλοδοξούμε να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο και να καθιερωθεί ως μια μεγάλη γιορτή της πόλης της Αθήνας".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΚΕΔΕ κ. Θ. Γιακουμάκης δήλωσε "ειδικά την περίοδο αυτή, όπου τα μηνύματα των οικονομικών εξελίξεων, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, χρειάζεται να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δημιουργία, ώστε να κρατηθεί ζωντανό το όνομα της ελληνικής μόδας".
Οι Έλληνες σχεδιαστές, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, που συμμετείχαν στο FASHION WEEK ATHENS είναι οι Makis Tselios, Kathy Heyndels, Filep Motwary-Maria Mastori, Konstantinos, Mi-Ro, Christoforos Kotentos, Vassilis Zoulias, Angelos Bratis, Dimitris Dassios, Parthenis, Yiorgos Eleftheriades
Ο Πρόεδρος της "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων δήλωσε ότι "για την "Τεχνόπολις" έχει ιδιαίτερη σημασία η διοργάνωση της Εβδομάδας Μόδας, καθώς φιλοδοξούμε να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο και να καθιερωθεί ως μια μεγάλη γιορτή της πόλης της Αθήνας".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΚΕΔΕ κ. Θ. Γιακουμάκης δήλωσε "ειδικά την περίοδο αυτή, όπου τα μηνύματα των οικονομικών εξελίξεων, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, χρειάζεται να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δημιουργία, ώστε να κρατηθεί ζωντανό το όνομα της ελληνικής μόδας".
Οι Έλληνες σχεδιαστές, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, που συμμετείχαν στο FASHION WEEK ATHENS είναι οι Makis Tselios, Kathy Heyndels, Filep Motwary-Maria Mastori, Konstantinos, Mi-Ro, Christoforos Kotentos, Vassilis Zoulias, Angelos Bratis, Dimitris Dassios, Parthenis, Yiorgos Eleftheriades
Labels:
μοδα,
athens fashion week
Απριλίου 05, 2010
Μαρτίου 24, 2010
Lancome Juicy Tubes 10 χρόνια
Τα Juicy Tubes της Lancome γιορτάζουν δέκα επιτυχημένα χρόνια εμπορικής πορείας και λανσάρουν μια ειδική έκδοση επιλεγμένων αποχρώσεων με εικονογράφηση της συσκευασίας από τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Yayoi Kusama. Groovy!
Μαρτίου 17, 2010
Guerlain Flora Nymphea
Το καινούργιο, ολοκαίνουργο άρωμα της Guerlain ονομάζεται Flora Nymphéa και ανήκει στην σειρά Aqua Allegoria, της οποίας είναι και η επετειακή έκδοση των δέκα ετών. Η αρχική ιδέα της σειράς ήταν μια πιό νεανική και φρέσκια προσέγγιση, η οποία θα χρησιμοποιούσε υλικά φετίχ του οίκου (το τριαντάφυλλο, η λεβάντα, η βανίλλια κλπ) και θα πρότεινε πιο λιτές, προσεγγίσιμες συνθέσεις σε σχέση με τα κλασσικά του αρώματα για πιό σοφιστικέ στιγμές. Αν και κάπου στράβωσε τα τελευταία χρόνια χαμένο μέσα σε ατελείωτα φρουτώδη υλικά που σε τίποτα δεν θύμιζαν τον θρυλικό οίκο αρψματοποιΐας (που μετρά χρόνους ήδη από τον 19ο αιώνα), το τελευταίο κεφάλαιο μοιάζει μάλλον λαχταριστό.
Εμπνέεται από ένα γνωστό σε μας θάμνο, που λατινιστί κατά τους βοτανολόγους ονομάζεται Philadelphus coronarius (mock orange γιά τους Αγγλοσάξονες, seringa γιά τους Γάλλους) και που ευωδιάζει σαν γιασεμί και πορτοκαλανθό μαζί. Συντροφιά με μέλι, σύκο και μιμόζα, υπόσχεται μια μυρωδιά αποπλανητική!
125ml Eau de Toilette στα μεγάλα καταστήματα από τον Απρίλιο.
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να δείτε το πρόμο βίντεο (κάπως γιαπωνέζικο άνιμε για τα γούστα μου αλλά τέλος πάντων).
Εμπνέεται από ένα γνωστό σε μας θάμνο, που λατινιστί κατά τους βοτανολόγους ονομάζεται Philadelphus coronarius (mock orange γιά τους Αγγλοσάξονες, seringa γιά τους Γάλλους) και που ευωδιάζει σαν γιασεμί και πορτοκαλανθό μαζί. Συντροφιά με μέλι, σύκο και μιμόζα, υπόσχεται μια μυρωδιά αποπλανητική!
125ml Eau de Toilette στα μεγάλα καταστήματα από τον Απρίλιο.
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να δείτε το πρόμο βίντεο (κάπως γιαπωνέζικο άνιμε για τα γούστα μου αλλά τέλος πάντων).
Φεβρουαρίου 24, 2010
L'Air du Temps (Nina Ricci)
Ένα άρωμα, το κλασσικό L'Air du Temps (Nina Ricci), δύο εκδοχές διαφήμισης. Η πρώτη γαλλική, η δεύτερη αμερικανική. Μετά σου λέει οι δυό αυτοί λαοί αγαπομισιούνται. Εμ είναι να μην αγαπομισιούνται? Μιλάμε για τέλεια αντίθεση αισθητικών προσδιορισμών!
Labels:
αρωμα,
διαφημιση,
Nina Ricci
Φεβρουαρίου 21, 2010
Ενα άρωμα απ΄την Μαντόνα
Όχι την Παναγία...την Άλλη.... Την σούπερ-ντούπερ σταρ, υπέρλαμπρο αστέρι, και όχι όπως νομίσατε ίσως για τις αφεντιές μας τις γαΐδουρινές, αλλά για παιδάκια (άντε και ως έφηβους) εμπνεόμενη -σου λέει τώρα- από τα παιδικά βιβλία που γράφει επιτυχώς με αφορμή την μητρότητα και την κόρη της την Λούρδη (παρεπιπτόντως όλο το σόΐ μεγάλο σουξέ με τας Γραφάς ~Μαντόνα αυτή, απ'την Παναγία της Λούρδης ονοματισμένο το παιδάκι, Χέσους/Τζέσους/Ιησούς ο εραστής, μύλος...)
Το νέο άρωμα θα είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς παιδικών ειδών που θα λανσάρει η μικρή Λούρδη, αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, που θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο ήμισυ του τρέχοντος έτους, ώστε να το περιμένουμε από του χρόνου.
Και απορώ ~έλειψαν τα χρήματα στη Μαντόνα και βγάζει το παιδάκι της στη γύρα?
Το νέο άρωμα θα είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς παιδικών ειδών που θα λανσάρει η μικρή Λούρδη, αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, που θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο ήμισυ του τρέχοντος έτους, ώστε να το περιμένουμε από του χρόνου.
Και απορώ ~έλειψαν τα χρήματα στη Μαντόνα και βγάζει το παιδάκι της στη γύρα?
Φεβρουαρίου 11, 2010
Alexander McQueen: 1969-2010
Το ευφάνταστο παιδί της μόδας που συνδύαζε τα μεσαιωνικά ενδύματα με το χτένισμα "χαρούμενοι λαχανοντολμάδες" της πριγκήπισσας Λέΐα από τον Πόλεμο των Άστρων στην ίδια πασαρέλα δεν είναι πια μαζί μας. Κρίμα...
Labels:
Alexander McQueen,
in memoriam
Φεβρουαρίου 06, 2010
The Body Shop λαδάκια τέλος λοιπόν?
Τα νέα από δυσμάς δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Σε μια κίνηση περικοπών προΐόντων που δεν πολυκινούνται η The Body Shop διακόπτει την κυκλοφορία των αρωματικών λαδιών πού ξέραμε από το πάλαι ποτέ. Δηλαδή τα Satsuma, Patchouli, Japanese Musk κλπ. που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Καταργούνται και μην τα ξανάδατε, πλην των λίγων εκείνων που ανήκουν σε ήδη επιτυχημένη αρωματική σειρά πχ. White Musk, Vanilla κλπ. (ΝΒ. Προσοχή, αφορά τα λαδάκια για χρήση στο δέρμα, όχι αυτά που είναι για αρωματισμό χώρου)
Θυμάστε μιά παλιά (μουσειακή!) εποχή που τα εν λόγω μαγαζιά ήταν τίγκα στον κόσμο και τα αρωματικά λαδάκια τους ήταν γκράν σουξέ με την τότε νεολαία? Άσε που μπορούσαν να σου αρωματίσουν δωρεάν μ'αυτά την λοσιόν ή το αφρόλουτρο που διάλεγες, από μια σειρά που δεν είχε άρωμα ακριβώς για να επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια της επιλογής! Σήμερα τα μαγαζιά είναι μισοάδεια και γενικώς βαράνε μύγες κατά γενική ομολογία. Τίς πταίει? Να'ναι που εξαγοράστηκαν από την κολοσσιαία L'Oréal? Να'ναι που -έτσι- έχασαν λίγο τον αέρα του σπιτικο-ρουστίκ που είχαν? Να'ναι που συνεχώς λανσάρουν νέα προΐοντα, μα τελικώς είναι όλα ψιλομέτρια? Να'ναι που "κόβουν" συνεχώς παλιά προΐόντα, για να επιτύχουν το ακριβώς προηγούμενο χωρίς τα ράφια να πέσουν κάτω? Να'ναι που οι ανταγωνιστές στον κλάδο θέριεψαν και κινήθηκαν πιο έξυπνα, όταν αυτούς τους μάρανε το franchise? Ίσως λίγο απ'όλα αυτά...
Τα νέα έρχονται από Αμερική (το στάνταρντ όλων των επιχειρηματικών αποφάσεων) και οι ιστοσελίδες Βελγίου και Ελλάδας συμφωνούν ~δεν υπάρχει αναφορά πουθενά. Τα αρωματικά λαδάκια λοιπόν πέσαν υπέρ βωμών κι εστιών, υπέρ μάρκετινγκ ντισίζιονς και L'Oréal Paris. Αμφιβάλλω ότι έτσι θα ξαναγεμίσουν τα μαγαζιά, πάντως, που είναι και -υποτίθεται- ο βασικός λόγος πίσω από τις ενέργειες. Παιδιά, βάλτε το κεφάλι κάτω και σκεφτείτε, σε λίγο σας βλέπω στον πηγαιμό γιά Ιθάκη....
Θυμάστε μιά παλιά (μουσειακή!) εποχή που τα εν λόγω μαγαζιά ήταν τίγκα στον κόσμο και τα αρωματικά λαδάκια τους ήταν γκράν σουξέ με την τότε νεολαία? Άσε που μπορούσαν να σου αρωματίσουν δωρεάν μ'αυτά την λοσιόν ή το αφρόλουτρο που διάλεγες, από μια σειρά που δεν είχε άρωμα ακριβώς για να επιτρέπει αυτήν την πολυτέλεια της επιλογής! Σήμερα τα μαγαζιά είναι μισοάδεια και γενικώς βαράνε μύγες κατά γενική ομολογία. Τίς πταίει? Να'ναι που εξαγοράστηκαν από την κολοσσιαία L'Oréal? Να'ναι που -έτσι- έχασαν λίγο τον αέρα του σπιτικο-ρουστίκ που είχαν? Να'ναι που συνεχώς λανσάρουν νέα προΐοντα, μα τελικώς είναι όλα ψιλομέτρια? Να'ναι που "κόβουν" συνεχώς παλιά προΐόντα, για να επιτύχουν το ακριβώς προηγούμενο χωρίς τα ράφια να πέσουν κάτω? Να'ναι που οι ανταγωνιστές στον κλάδο θέριεψαν και κινήθηκαν πιο έξυπνα, όταν αυτούς τους μάρανε το franchise? Ίσως λίγο απ'όλα αυτά...
Τα νέα έρχονται από Αμερική (το στάνταρντ όλων των επιχειρηματικών αποφάσεων) και οι ιστοσελίδες Βελγίου και Ελλάδας συμφωνούν ~δεν υπάρχει αναφορά πουθενά. Τα αρωματικά λαδάκια λοιπόν πέσαν υπέρ βωμών κι εστιών, υπέρ μάρκετινγκ ντισίζιονς και L'Oréal Paris. Αμφιβάλλω ότι έτσι θα ξαναγεμίσουν τα μαγαζιά, πάντως, που είναι και -υποτίθεται- ο βασικός λόγος πίσω από τις ενέργειες. Παιδιά, βάλτε το κεφάλι κάτω και σκεφτείτε, σε λίγο σας βλέπω στον πηγαιμό γιά Ιθάκη....
Labels:
αρωμα,
the body shop
Ιανουαρίου 23, 2010
Helena Rubinstein Wanted
Το πρώτο άρωμα της Rubinstein μετά από 25 χρόνια (το Barynia κυκλοφόρησε το 1985) έχει για ηγερία του την νεανίζουσα Demi Moore, σε μια καμπάνια μάλλον αισθησιακή.
Αν κι ευχάριστο, το Wanted μου έφερε στο μυαλό το Dolce & Gabanna The One, σε μιά πιό ελαφριά, πιό όξινη χροιά και με πιό ξυλώδεις παρά ανατολίτικες νότες βάθους. Η Magnolia Grandiflora έχει εξελιχθεί σε μεγάλο τρέντ kαθώς φαίνεται, καθώς όλο και σε κάποιο νέο άρωμα την βρίσκουμε.
Εδώ οι αρωματοποιοί Dominique Ropion και Carlos Benaim του κολοσσού IFF (που παράγει αρώματα για γνωστές εταιρείες) έπιασαν την μανόλια και της έκαναν...στεγνό καθάρισμα. Τι εννοώ? Το άρωμα θυμίζει έξοδο από σάουνα, το δροσερό συγκριτικά αεράκι να σού'ρχεται στο πρόσωπο, οι πόροι να έχουν βγάλει ό,τι είχαν να βγάλουν (ελπίζω οι αναγνώστες μας να μην σκεφτούν "μάκα"!) και μια ευωδιά από καθαριστικό πατώματος Αζαξ Γιορτή Λουλουδιών της Άνοιξης (στο πράσινο μπουκάλι) και white musks να πλανάται στον αέρα του πολυτελούς σπα.
Με δυό λόγια, καλούτσικο, εγώ δεν θα πάρω! Φαντάζομαι όμως ότι η σύλληψη κάτι είχε να κάνει με την φιλοσοφία "είμαστε εταιρεία καλλυντικών, προωθούμε τον σωστό καθαρισμό του δέρματος κλπ κλπ." Εντάξει βρε κουτό, το'πιασα το υπονοούμενο!
Αν κι ευχάριστο, το Wanted μου έφερε στο μυαλό το Dolce & Gabanna The One, σε μιά πιό ελαφριά, πιό όξινη χροιά και με πιό ξυλώδεις παρά ανατολίτικες νότες βάθους. Η Magnolia Grandiflora έχει εξελιχθεί σε μεγάλο τρέντ kαθώς φαίνεται, καθώς όλο και σε κάποιο νέο άρωμα την βρίσκουμε.
Εδώ οι αρωματοποιοί Dominique Ropion και Carlos Benaim του κολοσσού IFF (που παράγει αρώματα για γνωστές εταιρείες) έπιασαν την μανόλια και της έκαναν...στεγνό καθάρισμα. Τι εννοώ? Το άρωμα θυμίζει έξοδο από σάουνα, το δροσερό συγκριτικά αεράκι να σού'ρχεται στο πρόσωπο, οι πόροι να έχουν βγάλει ό,τι είχαν να βγάλουν (ελπίζω οι αναγνώστες μας να μην σκεφτούν "μάκα"!) και μια ευωδιά από καθαριστικό πατώματος Αζαξ Γιορτή Λουλουδιών της Άνοιξης (στο πράσινο μπουκάλι) και white musks να πλανάται στον αέρα του πολυτελούς σπα.
Με δυό λόγια, καλούτσικο, εγώ δεν θα πάρω! Φαντάζομαι όμως ότι η σύλληψη κάτι είχε να κάνει με την φιλοσοφία "είμαστε εταιρεία καλλυντικών, προωθούμε τον σωστό καθαρισμό του δέρματος κλπ κλπ." Εντάξει βρε κουτό, το'πιασα το υπονοούμενο!
Labels:
αρωμα,
Helena Rubinstein,
Wanted
Ιανουαρίου 16, 2010
Marlene Dietrich look
Η pixiwoo/Fashionface.tv είναι επαγγελματίας μακιγιέζ (μέικ άπ άρτιστ καλέ!) και ανεβάζει tutorials με εκπληκτικό τρόπο και μεθοδικότητα. Εδώ εμπνέεται από την θεΐκή Dietrich και το δραματικό της look με τις πολλές φωτοσκιάσεις, που έδειχναν τόσο υπέροχες στις ασπρόμαυρες ταινίες.
Labels:
μακιγιαζ
Ιανουαρίου 05, 2010
Chanel Μακιγιάζ άνοιξη 2010
Ιδού η πρόταση της εταιρείας περιωπής για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010.
Μ'αρέσει! Και μάλλον θα ταιριάξει τρελλά στο ελληνικό κλίμα επίσης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)