Ιουνίου 25, 2008

Kouros Yves Saint Laurent

Τι Κούρος και τι Κόρη κι άλλοι αρχαΐκοί συνειρμοί υπήρχαν στο μυαλό του Yves Saint Laurent όταν τού ήρθε η ιδέα για αυτό το ιστορικό αντρικό άρωμα μιά ωραία μέρα που επισκέφτηκε του Σουνίου τα μάρμαρα να λαμποκοπάνε στον ήλιο σαν άλλος Σεφέρης... (τώρα αν ήταν και "του Ευαγγελισμού η μέρα" επίσης θα σας γελάσω!) Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος έφτιαξε ιστορία με την mega-popular αντρική μυρωδιά που σε υποδεχόταν παντού στα 80s και ο ΕΟΤ καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια. Ενώ αν είχε εμένα στο επιτελείο του φερ'ειπείν οι ξένοι θα είχαν στομώσει στο Kouros και όχι ας πούμε στο ξαναζεσταμένο moussaka.

Τα χρόνια πέρασαν κι οι μόδες μαζί τους και τα αντρικά γούστα κόλλησαν στην κινούμενη άμμο των θαλασσινών (υπερ-συνθετικών) ευωδιών που πάλι σπάγαν μύτη με το δικό τους τρόπο αλλά είχαν πιό μπάνικους σερνικούς να τα διαφημίζουν. Ο Kouros θεωρήθηκε πεπαλαιωμένος κι όχι προ-κλασσικό δείγμα τέχνης όπως θά'πρεπε. Τελευταίως γνώρισε και πολλά παραπαίδια ~ξέρετε, αυτές τις καλοκαιρινές ή πιό σπόρ εκδόσεις που είναι γιά όσους φοβούνται να φορέσουν κάτι αλλιώτικο από τους άλλους. Κυκλοφορούν από τις εταιρείες γιά να αναζωγονείται το ενδιαφέρον και να μένει ζωντανό το όνομα, καταλαβαίνετε. Άλλωστε που να τρέχεις να σκέφτεσαι καινούργια ονόματα και να κάνεις copyright!
Αλλά σημασία έχει ότι εκείνος ο πρώτος είναι ακόμα ανάμεσά μας με την απροσδιόριστη μυρωδιά λουσμένου μαλλιού κι ιδρωμένης lived-in φανέλας, μιά σχιζοφρενική έμπνευση μεγάλου βεληνεκούς και απρόσμενης γοητείας σε μικρές δόσεις. Οι ζωντανοί θεοί έχουν το άρωμά τους.


Οικογένεια Αρωματικό Fougere
Έτος δημιουργίας 1981
Αρωματοποιός Pierre Bourdon

Νότες κορίανδρου, ξύλου, γαρύφαλλου, βρύων βελανιδιας, γκρίζα άμβρα, σιβέτ

Kouros Yves Saint Laurent Eau de toilette 50ml, 100ml

Δεν υπάρχουν σχόλια: