Μαΐου 30, 2011

Lancome O de l'Orangerie

Ô de l'Ôrangerie λέγεται το νεότερο άρωμα της κλασσικής, λίγο μαμαδίστικης (λόγω Trésor) γαλλικής μάρκας Lancôme . Χωρίς να είναι κάτι το επαναστατικά διαφορετικό από το παραδοσιακό classic Eau de Cologne καλούπι, είναι μια αρκετά μοντέρνα εισαγωγή στο θέμα για όσους με το 4711 δεν δίναν λογαριασμό, δεν παίρναν λογαριασμό (Όχι, αυτό είναι διαφήμιση καρτοκινητής με εκφωνητή τον Βλάσση Μπονάτσο απ'όταν πρωτοήρθαν τα κινητά στην Ελλάδα , αλλά μιλάμε η 4711 είναι ΑΚΟΜΑ παλιότερη ~στα 1970ς η μισή Ελλάδα "λουζόταν" με την εν λόγω κολώνια, οπότε ρωτήστε κανένα παλιότερο, κάτι θα θυμούνται...)

Στο Ô de l'Ôrangerie η εντύπωση είναι κιτρώδης, φρέσκια και ξινούτσικη αρχικά, αλλά κάπως γλυκαίνει, γίνεται ελαφρώς "σαπουνέ" με το πέρασμα της ώρας και διαρκεί περισσότερο από την τυπική "κολώνια" που βάζουμε στο ψυγείο για splash on τρίψιμο μετά το καλοκαιρινό ντούζ τις μέρες του καύσωνα (αχχχχχ....). Κατά κάποιον τρόπο η δύναμή της (το διαρκές και γλυκερό του πράγματος δηλαδή) είναι ίσως κι η αδυναμία της, γιατί με την συνεχή χρήση πιθανώς να εκνευρίσει την χρήστρια με αυτήν την μονοφωνική μουσική των συνθετικών musks στην βάση της η οποία διαρκεί με τις ώρες σε δέρμα και ρούχα. Μια υποψία κέδρου οφείλεται σε άλλο συνθετικό συστατικό, το Iso E Super (οι αρωματοποιοί το χρησιμοποιούν κατά κόρον τα τελευταία 10 έτη σε διάφορες συνθέσεις σε μεγάλο ποσοστό με το αμφίβολο αποτέλεσμα τα πάντα να μυρίζουν όμοια...

Τέλος πάντων, μιλάμε για μια αξιοπρεπή ευωδιά (κλάσεις ανώτερη από "φρουτοσιρόπια" που κυκλοφορούν στα ράφια!) αλλά στην τελική είναι απλά pas mal. To Fleurs d'Oranger μου από τον Serge Lutens μπορεί να κοιμάται ήσυχο στο ραφάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: