Ιουνίου 10, 2011

Lancome O d'Azur

H γαλλική μάρκα Lancôme παιχνιδίζει με το παραδοσιακό classic Eau de Cologne καλούπι και προσφέρει τρείς εκδοχές, περισσότερο ή λιγότερο απομακρυσμένες από αυτό. Πλάι στην κριτική για το Ô de l'Ôrangerie που παραθέσαμε τις προάλλες, έρχεται να προστεθεί και το Ô d'Azur, μια σύνθεση που απομακρύνεται πραγματικά αρκετά από το τυπικό "eau" και κρατά απ'αυτό μόνο την ελαφράδα και την αίσθηση καθαριότητας.
Παρά το όνομα, που σημαίνει Μπλέ Νερό και φυσικά παραπέμπει στην Côte d'Azur και το αντίστοιχο lifestyle, όχι μόνο δεν πρόκειται για μια marine/θαλασσινή κολώνια (ξέρετε... αλμυρή, πολύ οξεία, με πολλές νότες όζον) αλλά και το χρώμα του αρώματος είναι...αχνό μπέζ!! Ομολογώ με εξέπληξε.
Κυκλοφόρησε πέρσι για να γιορτάσει την "επέτειο" του κλασσικού Ô de Lancôme (το πράσινο και καλύτερο), ενώ φέτος η σειρά έγινε τρίο με το Ô de l'Ôrangerie .

Στην ουσία το Ô d'Azur είναι ένα τυπικό fruity floral (οικογένεια αρωμάτων με κυρίως φρουτώδεις και -συνθετικά- λουλουδάτες νότες με κατέξοχήν γλυκό χαρακτήρα). Ευτυχώς χωρίς διαβητικές υπερβολές που προκαλούν τερηδόνα και μόνον στην θέα της συσκευασίας! Μια ελαφριά λουλουδάτη "συγχορδία" (οι αρωματοποιοί την προσδιορίζουν ως "κυκλάμινο" και "παιώνια", εσείς σκεφτείτε ελαφρώς οξεία, φρέσκια και με μια υποψία ρόδου αρμονία) υποστηρίζεται από συμπληρωματικά στοιχεία, λίγο κιτρώδη, λίγο τριανταφυλλένια, μάλλον soft εν πάση περιπτώσει. Η γενική εντύπωση που μένει έίναι white musk (μια ελαφριά γλυκιά, λίγο-μυστηριώδης -λίγο-"μαλακτικό-ρούχων"-νότα που έχει γίνει διάσημη από το αντίστοιχο άρωμα του The Body Shop), με ελαφρώς πιό πικρή επίγευση (ευτυχώς!).
Διαρκεί αρκετά, πολύ διακριτικά, αλλά της λείπει σαφώς αυτό το κάτι εντυπωσιακό, το σαγηνευτικό που θα την έκανε να την προσέξουν όσο πρέπει ή -το πιό σημαντικό- να την θυμούνται κι αφού φύγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: