Νοεμβρίου 29, 2008

Ενα καυτό ερώτημα για τον Guerlain

Αγαπητή αντιπροσωπεία Guerlain Ελλάδος (Notoscom δηλαδή),

μετά λύπης μου σας ανακοινώνω ότι έχετε στα χέρια σας τον πιό ιστορικό οίκο αρωμάτων (τώρα που ο Coty ξέφτισε σε image και ο Caron έχει συρρικνωθεί) και τον έχετε παραπεταμένο...Κανένα σχεδόν ~πλην του Shalimar~ από τα καρακλασσικά του αρώματα δεν κυκλοφορεί πια στην ελληνική αγορά (με μικρή επιφύλαξη γιά το στοκ του Ελευθέριος Βενιζέλος). Ούτε Mitsouko, ούτε L'heure Bleue, αν αναφέρω τα Chamade, Nahema, και Chant d'Aromes θα δω την έκφραση πανικού της συμπαθούς ηθοποιού Μαρίας Καβογιάννη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της πωλήτριας ~αν, δε, μιλήσω γιά Vol de Nuit, Jicky κι Apres l'Ondee οι αισθητικοί της εταιρείας θα αρχίσουν να αλληλοκοιτιούνται απορημένες σαν να είμαι από άλλο γαλαξία.
Μα είναι κάπως ντροπή να μην έχουν καν μια στοιχειώδη ενημέρωση για την ιστορία του οίκου! Κι είναι ακόμα πιό ντροπή να μην γνωρίζουν τουλάχιστον να κατευθύνουν το κοινό που τα αποζητά στην μπουτίκ του Παρισιού, η οποία κάνει χρυσές δουλειές στο εξωτερικό με τους απανταχού Guerlaino-maniacs που αγοράζουν τα πριβέ προΐόντα (ων ουκ έστι τέλος...και μη σας ζαλίσω τελείως τώρα!) και τα κλασσικά αρώματα-θησαυρούς σαν ζεστά ψωμάκια. Τα εκτιμούν οι Αμερικανοί με την μικροσκοπική ιστορία κι όχι εμείς με την τόση εκτίμηση στα λαμπρά παρελθόντα. Τι να πω...μιά τεράστια χαμένη ευκαιρία!

Guerlain επικοινωνία ~ 68, Avenue des Champs-Elysées, 75008, Paris.
Tel 01.45.62.52.57, spachampselysees@guerlain.fr

Photo Ebay

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Helg,
Απο τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα αρώματα διαβάζω συνεχώς για το πόσο μοναδικά και αξεπέραστα είναι τα αρώματα του Guerlain. Όταν όμως έψαξα στην Ελληνική αγορά να βρώ μερικούς από τους "Μύθους" του οίκου έκανα ακριβώς τις ίδιες διαπιστώσεις με εσένα. Ευτυχώς που κάποιος συμμερίζεται τους φανατικούς των αρωμάτων. Πέστα όσο είναι καιρός γιατί Guerlain ακούμε και Guerlain δεν βλέπουμε...

Perfumeshrine είπε...

Πολυ χαίρομαι που καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα και που με "βρήκες"! (εύχομαι να σε βλέπω συχνά εδώ). Ας ελπίσουμε τώρα κι η αντιπροσωπεία να έχει λίγο ανοιχτά τ'αυτιά και τα μάτια τους πιά!

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες μέρες έψαχνα να αγοράσω το L'Instant De Guerlain Pour Homme και όταν ρώτησα την πωλήτρια για την EDP έκδοση, με πληροφόρησε με έκφραση ειδήμονος οτι ΜΟΝΟ τα γυναικεία αρώματα κυκλοφορούν σε εκδόσεις Eau de Parfum!!! Μα τόση ασχετοσύνη? Φυσικά αναγκάστηκα να αγοράσω το EDT... :-/

Perfumeshrine είπε...

Είδες? Είναι κάτι αιώνες πίσω, στην εποχή των μαστοδόντων! Τέλος πάντων, και το EDT θα κάνει την δουλειά του (ελπίζω κι εύχομαι), μιας κι είναι ένα πολύ καλό άρωμα.

Λοιπόν για να βοηθήσω στο μέλλον ~η boutique στο Παρίσι (στο post έχω συμπεριλάβει το link) στέλνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ταχυδρομικά στην Ελλάδα με ένα απλό τηλεφώνημα και χρέωση πιστωτικής κάρτας (καρατσεκαρισμένο). Όχι θα κάτσουμε να σκάσουμε!

Ανώνυμος είπε...

ειχα τηλεφωνησει πριν απο 1 χρονο στον υπευθυνο της εισαγωγικης του guerlain και του ανεφερα οτι ακριβως γραφεις. Μου απαντησε οτι ειναι η πολιτικη τους να δινουν βαση στα νεα αρωματα. Οταν του ειπα οτι ακομα και για το instant poyr homme που ειναι νεο αρωμα δεν υπαρχει πλεον το edp δεν ηξερε τι να μου πει και μαλιστα διεκρινα ενα ειρωνικο τονο στην φωνη του σαν να μου λεει " τι μου λες τωρα ανθρωπε μου".

Perfumeshrine είπε...

Λυπάμαι που το θέμα απασχολεί με αρνητικό τρόπο πολλούς από μας...
Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι δυστυχώς η γαλλική μπουτίκ δεν διαθέτει πλέον την προοπτική αποστολής στην Ελλάδα. Ήταν τελικά μια ακόμα φρούδα ελπίδα που έδωσαν...και μετά είδαν πόσο μικρή είναι η αγορά μας και φαίνεται το μετάνιωσαν. Γιατί, στο πηγάδι κατουρήσαμε? (συγγνώμη κιόλας!)