Ιουλίου 15, 2011

Nail Brightener ή πως να έχω επαγγελματικό αποτέλεσμα στα νύχια με ένα προϊόν

Οι περισσότερες από μας είμαστε πεπεισμένες ότι τα περιποιημένα άκρα είναι ένδειξη προσοχής στην λεπτομέρεια, φινέτσας και σεβασμού στον εαυτό μας. Η διαδικασία όμως για να το πετύχουμε είναι κάπως χρονοβόρα είτε πάμε σε επαγγελματία είτε εφαρμόζουμε μόνες στο σπίτι. Το καλό μανικιούρ και πεντικιούρ απαιτεί τον χρόνο του και το χρήμα του. Αναλογικά μιλώντας βέβαια είναι από τις εργασίες που το αποτέλεσμα δείχνει πολύ πιο αναβαθμισμένο από το πόσο κοστίζει, αλλά και πάλι...ζούμε σε χαλεπούς καιρούς. Ένα κόλπο που ανακάλυψα για μανικιούρ-πεντικιούρ είναι πανεύκολο, πανγρήγορο και παμφθηνο και το μοιράζομαι μαζί σας: το nail brightener.

Θυμάστε φαντάζομαι όλες το διάφανο μανόν που περνούσαν οι μαμάδες μας τα νύχια τους για να δείχνουν "κάπως" όταν δεν φορούσαν βερνίκι. Ήταν και μόδα στις αρχές των αφαιρετικών, μινιμαλιστικών 1990ς, λίγο πριν ξεκινήσει η μανία με τα σκουρόχρωμα μανόν. Λοιπόν το κόλπο με το nail brightener είναι ότι αναβαθμίζει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του διάφανου βερνικιού νυχιών!

Το concept θέλει το nail brightener να απευθύνεται κυρίως στα νύχια των ποδιών, ακυρώνοντας οπτικά την ενδεχόμενη κιτρινίλα που αναπτύσσουν λόγω του αργού ρυθμού ανανέωσης/ανάπτυξης και λόγω του χρωματισμού από τις έντονες χρωστικές που αφήνουν τα μανόν (μιας και τα νύχια των ποδιών αναπτύσσονται πολύ πιό αργά από των χεριών, το βερνίκι και μένει πάνω τους παραπάνω, και δεν αποβάλλεται με τον ίδιο ρυθμό όπως στα χέρια.

Τα nail brighteners χρησιμοποιούν την οπτική του χρώματος για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Πώς; Στον αντίποδα του κίτρινου στον χρωματικό δίσκο βρίσκεται το μπλε. Επομένως το μπλε και αναδεικνύει το κίτρινο, όταν βρίσκεται δίπλα δίπλα "κοντράροντας το" και το "ακυρώνει" οπτικά όταν τοποθετείται πάνω του. (Είναι η ίδια αρχή που ισχύει από την ανάποδη με το concealer  και τους μπλε-μαύρους κύκλους στα μάτια). Έτσι τα αντίστοιχα προϊόντα έχουν μια ελαφριά μπλεδίζουζα απόχρωση. Επιπλέον περιέχουν UV absorbers (φίλτρα της αντιηλιακής ακτινοβολίας η οποία αλλοιώνει το χρώμα) και συστατικά που φωτίζουν. Σε συνδυασμό με την λάμψη που έχει το βερνίκι αυτό, δημιουργούν ένα εξαιρετικά κολακευτικό εφέ σε νύχια ποδιών και χεριών! Εν ολίγοις, με ένα βήμα ΜΟΝΟ (αν βέβαια έχουμε καθαρά χέρια-πόδια και καλολιμαρισμένα νύχια) έχουμε πολύ περιποιημένα άκρα!

Nail brighteners κυκλοφορούν πολλές φίρμες με προιόντα για τα νύχια,  από Barielle, Opi ως Αvon. Εγώ δοκίμασα το προϊόν του Dr. Scholl (περιέχει μια απαλή "λίμα" για την επιφάνεια των νυχιών, ματ γυαλιστικό και το διάφανο nail brightener σε μία συσκευασία, οπότε τρία βήματα στην ουσία αλλά δεν βαριέσαι, και μόνο του το διάφανο κάνει την δουλειά του) που είναι πολύ πρακτικό αλλά κάπως μικρό. Επίσης το City Nails της Sephora (που είναι εξαιρετικό και φτουράει πολύ σε ποσότητα), και το Feet Up Yellow Nails της Oriflame, που είναι πολύ όμορφο, με πρακτικό πινέλο (το χρησιμοποίησα στα χέρια με μεγάλη ευκολία) και αρκετά οικονομικό.
Προσοχή: το εφέ είναι πιό όμορφο σε τελείως άβαφα νύχια. Πάνω από ήδη υπάρχον χρωματιστό βερνίκι του δίνουν ένα πιό "ψυχρό" τόνο (επομένως ενδύκνειται για όσες ανοιχτόχρωμες πήραν κατά λάθος απόχρωση που δεν τους "πάει" στην επιδερμίδα γιατί έχει πολύ ζεστό τόνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: