Ιουνίου 28, 2010

Μα είναι αυτό punk?


Η ανατρεπτική γαλλική εταιρία "για λίγους" Etat Libre D'Orange παρουσιάζει αυτό το φθινόπωρο το Le Parfum Sex Pistols. "Το άρωμα της αναρχίας". Κι εμείς αναρωτιόμαστε, έχει άραγε νόημα ένα άρωμα βασισμένο και βαπτισμένο στα ~στην κυριολεξία~ ξερατά για τα οποία οι οπαδοί και οι δημιουργοί του πάνκ μουσικού κινήματος έγιναν διάσημοι; Το λένε μάρκετινγκ και είναι καλά...Άλλωστε και το πάνκ στο μάρκετινγκ βασίστηκε.
Οι αρωματοποιοί ορκίζονται στα κόκαλα του μακαρίτη Sid Vicious ότι δεν πρόκειται για το μείγμα μπύρας και εμετού που χαρακτήριζε τις συναυλίες του ιστορικού συγκροτήματος. Αντίθετα, ομιλούν για λεμόνι, πιπέρι, δαμάσκηνο, ηλιοτρόπιο, πατσουλί (ουπς, αυτό ξέφυγε από λάθος εποχή, αυτή των χίπηδων), αλδεύδες (συνθετικές ύλες με "τριζάτη" μυρωδιά σαπουνέ-ειρωνία?) και δέρμα (αυτό που ντύνει τα ρούχα, όχι το δικό μας). Δηλαδή όλα τα εχέγγυα για μια μυρωδιά κλασάτη, ευχάριστη, κατεστημένη! Το πλήρες αντίθετο του πάνκ!
Όμως εδώ πρόκειται για την Etat Libre D'Orange και η ιστοσελίδα προδίδει τα πάντα...οπότε όσοι περίεργοι διευρευνήστε το γερμανικό First in Fragrance κατά φθινόπωρο μεριά και παραγγείλτε δειγματάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: